@yemekcom

Yemek.com

Turkey
Birkaç püf noktasıyla kıvamı kolayca yakalanıyor, şahane dokusu ve görüntüsüyle iştah açıyor.😍Çayınıza, kahvenize en lezzetlisinden eşlik edecek bu kurabiye tarifini hemen kaydedip en yakın zamanda denemeyi unutmayın.😉Tarifi @neseishere’den geliyor.😊

#tarifiyemekcomdan: Kakaolu Çatlak Kurabiye

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri(kurabiyeleri kaplamak için)

Püf noktası: Kurabiye harcını mutlaka buzdolabında dinlendirin. Ayrıca fırınınızın fanlı ayarında ve bol pudra şekerine bulayarak pişirin. Fırından çıkardığınızda içi yumuşak ve üstü çatlamış olmalı. Çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın.

Yapılışı:
1. Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın. Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.

2. Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.

3. Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

4. Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın.

5. Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

6. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

#tarif #kakaoluçatlakkurabiye #kurabiyetarifleri #çatlakkurabiye #kakaolukurabiye #çatlakkurabiyetarifi #çaysaati #tatlıkurabiyetarifleri #yemekcom

Birkaç püf noktasıyla kıvamı kolayca yakalanıyor, şahane dokusu ve görüntüsüyle iştah açıyor.😍Çayınıza, kahvenize en lezzetlisinden eşlik edecek bu kurabiye tarifini hemen kaydedip en yakın zamanda denemeyi unutmayın.😉Tarifi @neseishere’den geliyor.😊 #tarifiyemekcomdan: Kakaolu Çatlak Kurabiye Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri(kurabiyeleri kaplamak için) Püf noktası: Kurabiye harcını mutlaka buzdolabında dinlendirin. Ayrıca fırınınızın fanlı ayarında ve bol pudra şekerine bulayarak pişirin. Fırından çıkardığınızda içi yumuşak ve üstü çatlamış olmalı. Çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın. Yapılışı: 1. Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın. Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın. 2. Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir. 3. Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. 4. Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın. 5. Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin. 6. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun! #tarif #kakaoluçatlakkurabiye #kurabiyetarifleri #çatlakkurabiye #kakaolukurabiye #çatlakkurabiyetarifi #çaysaati #tatlıkurabiyetarifleri #yemekcom

September 26, 2021

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com