@uzelkova.marina

Боржемська Марина

Unknown
class="content__text"
 5 ефективних вправ від болю у спині 

Сидяча робота, малорухливий спосіб життя, відсутність будь-яких фізичних навантажень - можуть стати причинами болю в попереку, втоми спини та інших, більш серйозних, проблем. Тому зволікати та ігнорувати сигнали організму не варто. Пропоную вправи, які допоможуть попередити захворювання. 

✅ Якщо у вас ще немає масажного ролика для спини, раджу придбати. Він допоможе пропрацювати втомлені м’язи, розтягнути хребці, а також нормалізувати кровообіг. Використовувати просто: покладіть під поперек, випрямте ноги. Руки тримайте рівними, поклавши за голову. Полежіть у такому положенні близько 10 хвилин. Альтернативою ролику може стати щільно скручений рушник. 

✅ Вправа «Кішка». Разом з попереком пропрацюєте також шию і груди. Початкове положення - коліна на підлозі, руки прямі, як під час планки. Напружте м’язи живота та округліть спину. При цьому опустіть голову та зафіксуйте таз. Затримайтесь в такому положенні 5-10 секунд, після чого поверніться до вихідного положення. 

✅ Вправа «Дуга». Ляжте на живіт. Випряміть ноги, руки зігніть в ліктях та зведіть в лопатках. Одночасно повільно підіймайте руки та ноги. Затримайтесь вгорі на декілька секунд та опустіться. Повторюйте вправу протягом хвилини. 

✅ Вправа «Плавець». Ляжте на живіт. Підійміть ліву ногу та праву руку. Залиштесь вгорі протягом декількох секунд. Прийміть вихідне положення та повторіть те ж саме з правою ногою та лівою рукою. Чергуйте протягом хвилини. 

✅ Підтягування колін до грудей. Станьте на коліна, руки тримайте прямо, на підлозі. Вдихніть та витягніть праву ногу назад. Затримайтесь в положенні на декілька секунд, після чого, на видиху, підтягніть коліно до грудей, намагаючись дістати лоба. Повторіть те ж саме з іншою ногою. Виконуйте 10-15 разів.

Однак, якщо біль у спині тривалий, а вправи не допомагають, обов’язкового зверніться до фахівця, аби визначити причину та подальші дії.

class="content__text" 5 ефективних вправ від болю у спині Сидяча робота, малорухливий спосіб життя, відсутність будь-яких фізичних навантажень - можуть стати причинами болю в попереку, втоми спини та інших, більш серйозних, проблем. Тому зволікати та ігнорувати сигнали організму не варто. Пропоную вправи, які допоможуть попередити захворювання. ✅ Якщо у вас ще немає масажного ролика для спини, раджу придбати. Він допоможе пропрацювати втомлені м’язи, розтягнути хребці, а також нормалізувати кровообіг. Використовувати просто: покладіть під поперек, випрямте ноги. Руки тримайте рівними, поклавши за голову. Полежіть у такому положенні близько 10 хвилин. Альтернативою ролику може стати щільно скручений рушник. ✅ Вправа «Кішка». Разом з попереком пропрацюєте також шию і груди. Початкове положення - коліна на підлозі, руки прямі, як під час планки. Напружте м’язи живота та округліть спину. При цьому опустіть голову та зафіксуйте таз. Затримайтесь в такому положенні 5-10 секунд, після чого поверніться до вихідного положення. ✅ Вправа «Дуга». Ляжте на живіт. Випряміть ноги, руки зігніть в ліктях та зведіть в лопатках. Одночасно повільно підіймайте руки та ноги. Затримайтесь вгорі на декілька секунд та опустіться. Повторюйте вправу протягом хвилини. ✅ Вправа «Плавець». Ляжте на живіт. Підійміть ліву ногу та праву руку. Залиштесь вгорі протягом декількох секунд. Прийміть вихідне положення та повторіть те ж саме з правою ногою та лівою рукою. Чергуйте протягом хвилини. ✅ Підтягування колін до грудей. Станьте на коліна, руки тримайте прямо, на підлозі. Вдихніть та витягніть праву ногу назад. Затримайтесь в положенні на декілька секунд, після чого, на видиху, підтягніть коліно до грудей, намагаючись дістати лоба. Повторіть те ж саме з іншою ногою. Виконуйте 10-15 разів. Однак, якщо біль у спині тривалий, а вправи не допомагають, обов’язкового зверніться до фахівця, аби визначити причину та подальші дії.

January 31, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com