@pacikanin_mutfagi

Merve Ünal

Turkey

 Ne demeliyiz bu tarife, Zebra Cheesecake mi 🦓 E bayağı benzedi galiba 🤭 Görüntüsündeki hava kadar tadı da efsane diyebilirim 😌 Ve vereceğim püf noktalarıyla cheesecake yapmaktan kesinlikle çekinmeyin. Tam kıvamında, çatlamayan, kızarmayan, pürüssüz ve çok lezzetli cheesecake yapmak çok kolay 🖖
Zebra cheesecake

20-25 cm'lik kelepçeli kalıp

Taban için;
100 gr eritilmiş tereyağı
2 paket kakaolu bisküvi

Toz bisküvilerle tereyağını karıştırıp pişirme kağıdı serili kelepçeli kalıba döküm ve bir bardağın altıyla iyice bastırıp düzeltin. Buzdolabına koyun. Kelepçeli kalıbın etrafı mutlaka folyoyla bir iki kat kaplanmış olsun. (Cheesecake'in kızarmadan beyaz çıkması için)

Peynirli karışım için;
540-600 gr labne peyniri
1 kutu krema(200 ml)
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Karışımı ikiye böldükten sonra yarısına 100 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması

Miksere gerek olmayan bir aşama. Geniş bir kasede önce labne peynirlerini bir çırpıcıyla karıştırın. Kremayı ekleyip devam edin. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve homojen bir karışım elde edin. Karışımı göz kararı iki büyük kaseye bölebilirsiniz. Birine çikolata ve fındık kreması koyup karıştırın. Buzdolabından cheesecake tabanını çıkarıp iki karışımdan sırayla tam ortadan üst üste gelecek şekilde birer kaşık birer kaşık koyun. Bu sırada fırın fansız alt üst ayarda 160 derecede ısınmış olmalı ve fırının içinde mutlaka bir tepside, borcamda vs kaynamış su koyulmuş olmalı. Bu şekilde fırına gönderilip yaklaşık 50-60 dk pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırın kapağını aralık bırakıp içinde biraz bekletebilirsiniz. Bir 10-15 dk kadar. Sonra çıkarıp oda sıcaklığına da geldikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Mümkünse bir gece veya en az 3-4 saat buzdolabında soğumuş olmalı.

Son olarak dilimlediğinizde ortaya zebra cheesecake görünümü çıkıyor. İsterseniz direkt böyle servis edebilirsiniz veya benim yaptığı gibi üzerine çikolata döküp servis edebilirsiniz.

Ne demeliyiz bu tarife, Zebra Cheesecake mi 🦓 E bayağı benzedi galiba 🤭 Görüntüsündeki hava kadar tadı da efsane diyebilirim 😌 Ve vereceğim püf noktalarıyla cheesecake yapmaktan kesinlikle çekinmeyin. Tam kıvamında, çatlamayan, kızarmayan, pürüssüz ve çok lezzetli cheesecake yapmak çok kolay 🖖 Zebra cheesecake 20-25 cm'lik kelepçeli kalıp Taban için; 100 gr eritilmiş tereyağı 2 paket kakaolu bisküvi Toz bisküvilerle tereyağını karıştırıp pişirme kağıdı serili kelepçeli kalıba döküm ve bir bardağın altıyla iyice bastırıp düzeltin. Buzdolabına koyun. Kelepçeli kalıbın etrafı mutlaka folyoyla bir iki kat kaplanmış olsun. (Cheesecake'in kızarmadan beyaz çıkması için) Peynirli karışım için; 540-600 gr labne peyniri 1 kutu krema(200 ml) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 paket vanilya 3 yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un Karışımı ikiye böldükten sonra yarısına 100 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve 2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması Miksere gerek olmayan bir aşama. Geniş bir kasede önce labne peynirlerini bir çırpıcıyla karıştırın. Kremayı ekleyip devam edin. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve homojen bir karışım elde edin. Karışımı göz kararı iki büyük kaseye bölebilirsiniz. Birine çikolata ve fındık kreması koyup karıştırın. Buzdolabından cheesecake tabanını çıkarıp iki karışımdan sırayla tam ortadan üst üste gelecek şekilde birer kaşık birer kaşık koyun. Bu sırada fırın fansız alt üst ayarda 160 derecede ısınmış olmalı ve fırının içinde mutlaka bir tepside, borcamda vs kaynamış su koyulmuş olmalı. Bu şekilde fırına gönderilip yaklaşık 50-60 dk pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırın kapağını aralık bırakıp içinde biraz bekletebilirsiniz. Bir 10-15 dk kadar. Sonra çıkarıp oda sıcaklığına da geldikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Mümkünse bir gece veya en az 3-4 saat buzdolabında soğumuş olmalı. Son olarak dilimlediğinizde ortaya zebra cheesecake görünümü çıkıyor. İsterseniz direkt böyle servis edebilirsiniz veya benim yaptığı gibi üzerine çikolata döküp servis edebilirsiniz.

November 20, 2022

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com