@pacikanin_mutfagi

Merve Ünal

Turkey

 Bu tarifle yıllaaardır yaptığım elmalı kurabiye tarifimi aldatmış gibi hissediyorum ama bu daha farklı bir şekilde hazırlandı yani, çokta öyle sayılmaz 🤭 O kadar güzel, o kadar lezzetli oldu ki anlatamam 🤤 Kaçar tane yedik 🙈 Kıyır kıyır tam kıvamında bir tarif. Mutlaka ama mutlaka yapın bunu 😍
Elmalı kurabiye

250 gr yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 su bardağı un(kavurmak için)
2-2.5 su bardağı kadar un

Öncelikle bir bardak unu bir tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dk kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tamamen sopuduğunda veya oda sıcaklığına geldiğinde kullanabilirsiniz. Hamuru hazırlamak için önce sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Sonra soğumuş kavrulmuş unu ve diper kueu malzemeleri de sırasıyla ekleyip yoğurun. Unu her zaman azar azar ekleyin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun. Vaktiniz varsa hamuru bir 15-20 dakika buzdolabına koyup dinlendirebilirsiniz.

İç harcı için;
3-4 adet elma
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Şekeri de ekleyip karıştırarak soteleyin. Yumuşayınca tarçını ekleyip biraz daha soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Üzeri için; pudra şekeri

-Dinlenmiş hamuru ikiye bölüp her bir hamuru ayrı ayrı iki pişirme kağıdı arasında inceltin. Ben ilk hamuru da ikinci hamuru da 16 eşit parçaya böldüm. Toplam 32 tane ideal boylarda kurabiyelerim oldu. Üçgen dilimlerin geniş kısmına bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup sarın ve tepsiye dizin. 180 derece fansız alt üst ayarda hafif pembeleşene kadar pişirin. Biraz soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Bu tarifle yıllaaardır yaptığım elmalı kurabiye tarifimi aldatmış gibi hissediyorum ama bu daha farklı bir şekilde hazırlandı yani, çokta öyle sayılmaz 🤭 O kadar güzel, o kadar lezzetli oldu ki anlatamam 🤤 Kaçar tane yedik 🙈 Kıyır kıyır tam kıvamında bir tarif. Mutlaka ama mutlaka yapın bunu 😍 Elmalı kurabiye 250 gr yumuşamış tereyağı Yarım su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartmatozu 1 su bardağı un(kavurmak için) 2-2.5 su bardağı kadar un Öncelikle bir bardak unu bir tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dk kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tamamen sopuduğunda veya oda sıcaklığına geldiğinde kullanabilirsiniz. Hamuru hazırlamak için önce sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Sonra soğumuş kavrulmuş unu ve diper kueu malzemeleri de sırasıyla ekleyip yoğurun. Unu her zaman azar azar ekleyin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun. Vaktiniz varsa hamuru bir 15-20 dakika buzdolabına koyup dinlendirebilirsiniz. İç harcı için; 3-4 adet elma 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Şekeri de ekleyip karıştırarak soteleyin. Yumuşayınca tarçını ekleyip biraz daha soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzeri için; pudra şekeri -Dinlenmiş hamuru ikiye bölüp her bir hamuru ayrı ayrı iki pişirme kağıdı arasında inceltin. Ben ilk hamuru da ikinci hamuru da 16 eşit parçaya böldüm. Toplam 32 tane ideal boylarda kurabiyelerim oldu. Üçgen dilimlerin geniş kısmına bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup sarın ve tepsiye dizin. 180 derece fansız alt üst ayarda hafif pembeleşene kadar pişirin. Biraz soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

November 13, 2022

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com