@pacikanin_mutfagi

Merve Ünal

Turkey

 Bu kurabiyeyi her zaman çok sevmişimdir. Dışı kıtır içi yumuşak ve aşırı mı aşırı lezzetli 😌 Tutmama şansı yok. Hep mi hep çok güzel 🤤 Fındık yerine üstünü cevizli de yapabilirsiniz veya sade de bırakabilirsiniz.
Portakallı kurabiye

150 gr yumuşamış tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı portakal suyu
1-2 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı kadar un

Üzeri için; yumurta sarısı, fındık

Önce sıvı malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırarak başlayın. Sonra kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan biraz büyükçe parçalar koparıp yuvarlayın. Çünkü bu kurabiye küçük küçük değil de büyük olduğunda güzel oluyor. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp iri parça fındıklara bulayın. 180 derecese ısınmış fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu kurabiyeyi her zaman çok sevmişimdir. Dışı kıtır içi yumuşak ve aşırı mı aşırı lezzetli 😌 Tutmama şansı yok. Hep mi hep çok güzel 🤤 Fındık yerine üstünü cevizli de yapabilirsiniz veya sade de bırakabilirsiniz. Portakallı kurabiye 150 gr yumuşamış tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta(birinin sarısı üzerine) 1 çay bardağı portakal suyu 1-2 portakalın kabuğunun rendesi 1 çay kaşığı zerdeçal 1 paket kabartmatozu 1 çay kaşığı karbonat 5 su bardağı kadar un Üzeri için; yumurta sarısı, fındık Önce sıvı malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırarak başlayın. Sonra kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan biraz büyükçe parçalar koparıp yuvarlayın. Çünkü bu kurabiye küçük küçük değil de büyük olduğunda güzel oluyor. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp iri parça fındıklara bulayın. 180 derecese ısınmış fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

November 13, 2022

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com