@dogancucelogluofficial

Doğan Cüceloğlu

Turkey
- Anneniz ne görmüş rüyasında?
Şimdi annemin anlattığı şu; ben doğmadan önce o gece rüyasında nur yüzlü, pir sakallı bir adam gelmiş, “Evladım” demiş, “bir oğlan çocuğu doğuracaksın. O çok özel bir ruhtur. O sana bir hediyedir.” Annem bunun etkisi altında çok kalmış ve hep “Sen doğuştan farklıydın” derdi, “Doğuştan sakindin, hep böyle anlamak üzere bakardın sağa sola. Doğuştan bir farklılığın vardı senin” diye söylerdi.
- Peki, farklı mı davrandılar size?
Valla bu her zaman bilinçli olunan bir durum değildi. Ara sıra hatırlayıp bana söylerlerdi ama bana herhangi bir şekilde farklı davrandıklarını hatırlamıyorum.
- Peki, siz farklılık hisseder miydiniz? Örneğin sezgilerinizin diğerlerinden güçlü olması gibi farklılıklar?
Yok. Benim farkında olduğum sadece şu; yaradılıştan sakin bir in sanım ve yaradılıştan hiçbir zaman parasal, maddi şeyler benim gözümde, gönlümde beni motive edici bir değer olmadı. Yaradılışımdan.
- Bunun dışında farklılıklar hissettiğiniz oldu mu hiç?
Filozof tavırlı bir insan olduğumun farkındayım. Yani bu filozof tavrım da entelektüel değil, evrenle ilgili. Einsteinvari bir şey; evrenin özünü anlama ile sürekli böyle bir... O hep kafamda. Yani, “Bu varoluşun kaynağı ne? Niçin var?” gibi bir şey anlama ile ilgili, evvelden getirdiğim bir soru var.
Benim kendime bakış tarzımda, ara sıra bazen düşünüyorum; bütüün bu yaşadığım şeyler, acaba aslında belirli bir hizmet yapabilmem için yaşamam gereken şeyler miydi? Şu anda bir hizmete soyunmuş durumdayım ve bazen sık sık aklıma geliyor, yani her insanın yapabileceği bir hizmet vardır ve benim de bu hizmeti... Acaba bunun hizmeti için mi ben bu yaşamı sürdürüyorum? Ve kendimi yokladığım zaman, içimden sık sık dua ettiğimi gördüm.
(Damdan Düşen Psikolog / Sayfa: 74-75) #anlamlıvecoşkulubiryaşamiçin #DChepbizimle #damdandüşenpsikolog

- Anneniz ne görmüş rüyasında? Şimdi annemin anlattığı şu; ben doğmadan önce o gece rüyasında nur yüzlü, pir sakallı bir adam gelmiş, “Evladım” demiş, “bir oğlan çocuğu doğuracaksın. O çok özel bir ruhtur. O sana bir hediyedir.” Annem bunun etkisi altında çok kalmış ve hep “Sen doğuştan farklıydın” derdi, “Doğuştan sakindin, hep böyle anlamak üzere bakardın sağa sola. Doğuştan bir farklılığın vardı senin” diye söylerdi. - Peki, farklı mı davrandılar size? Valla bu her zaman bilinçli olunan bir durum değildi. Ara sıra hatırlayıp bana söylerlerdi ama bana herhangi bir şekilde farklı davrandıklarını hatırlamıyorum. - Peki, siz farklılık hisseder miydiniz? Örneğin sezgilerinizin diğerlerinden güçlü olması gibi farklılıklar? Yok. Benim farkında olduğum sadece şu; yaradılıştan sakin bir in sanım ve yaradılıştan hiçbir zaman parasal, maddi şeyler benim gözümde, gönlümde beni motive edici bir değer olmadı. Yaradılışımdan. - Bunun dışında farklılıklar hissettiğiniz oldu mu hiç? Filozof tavırlı bir insan olduğumun farkındayım. Yani bu filozof tavrım da entelektüel değil, evrenle ilgili. Einsteinvari bir şey; evrenin özünü anlama ile sürekli böyle bir... O hep kafamda. Yani, “Bu varoluşun kaynağı ne? Niçin var?” gibi bir şey anlama ile ilgili, evvelden getirdiğim bir soru var. Benim kendime bakış tarzımda, ara sıra bazen düşünüyorum; bütüün bu yaşadığım şeyler, acaba aslında belirli bir hizmet yapabilmem için yaşamam gereken şeyler miydi? Şu anda bir hizmete soyunmuş durumdayım ve bazen sık sık aklıma geliyor, yani her insanın yapabileceği bir hizmet vardır ve benim de bu hizmeti... Acaba bunun hizmeti için mi ben bu yaşamı sürdürüyorum? Ve kendimi yokladığım zaman, içimden sık sık dua ettiğimi gördüm. (Damdan Düşen Psikolog / Sayfa: 74-75) #anlamlıvecoşkulubiryaşamiçin #DChepbizimle #damdandüşenpsikolog

October 03, 2021

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com