@beyhaninmutfagi

Beyhan Kadayıfçı

Turkey
Selamlarrr :) baştan söylüyorum mutlaka kaydedin 🥳 enfes bişey oldu 😋 yumuşacık puf puf bir poğaça üzerindeki sosu ile lezzetini bambaşka boyuta taşıda 🤩 özellikle sarımsaklı lezzetleri seviyorsanız bu tarif tam size göre 🤗 tarif isteyenler 🤍 bırakabilir mi :)

💫Sarımsak Soslu Poğaça
1 su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı kadar un
Kaşar peyniri
Zeytin
💫Üzeri İçin
Yumurta sarısı
1-2 diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
💫Yapılışı
Yoğurma kabına sıvı malzemeleri , şekeri ve mayayı koyup biraz karıştırın. Ölçülü olarak un ve tuzunu ekleyip ele yapışmaz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamuru bir kaç kez yorup maya kokusunu çıkarın. Yaklaşık 20 bezeye bölüp elinizle yuvarlayın.
İçine kaşar peyniri ve zeytin ekleyin yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip tepsi mayası için 10-15 dk bekletin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin. 
Rendenin ince tarafı ile rendelenmiş sarımsağı ve tereyağını ezerek karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin ve ilk sıcaklığı çıkan poğaçaların üzerine sürüp afiyetle tüketin :)

Selamlarrr :) baştan söylüyorum mutlaka kaydedin 🥳 enfes bişey oldu 😋 yumuşacık puf puf bir poğaça üzerindeki sosu ile lezzetini bambaşka boyuta taşıda 🤩 özellikle sarımsaklı lezzetleri seviyorsanız bu tarif tam size göre 🤗 tarif isteyenler 🤍 bırakabilir mi :) 💫Sarımsak Soslu Poğaça 1 su bardağı ılık süt 1su bardağı ılık su Yarım su bardağı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 paket toz maya 1 tatlı kaşığı tuz 4-5 su bardağı kadar un Kaşar peyniri Zeytin 💫Üzeri İçin Yumurta sarısı 1-2 diş sarımsak rendesi 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam maydanoz 💫Yapılışı Yoğurma kabına sıvı malzemeleri , şekeri ve mayayı koyup biraz karıştırın. Ölçülü olarak un ve tuzunu ekleyip ele yapışmaz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamuru bir kaç kez yorup maya kokusunu çıkarın. Yaklaşık 20 bezeye bölüp elinizle yuvarlayın. İçine kaşar peyniri ve zeytin ekleyin yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip tepsi mayası için 10-15 dk bekletin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin. Rendenin ince tarafı ile rendelenmiş sarımsağı ve tereyağını ezerek karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin ve ilk sıcaklığı çıkan poğaçaların üzerine sürüp afiyetle tüketin :)

August 13, 2021

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com