@anatoliyanatolich

Анатолій Анатоліч

Unknown
class="content__text"
 Про мову. Солов'їну і ту, іншу, яку послали на три літери(ви знаєте про яку це я)

Я виріс у Кривому Розі. І розмовляв тільки російською. Навіть думки такої не було говорити українською.

Ну а з ким? З вчителем української мови, ну це максимум. І то, не завжди:)

Так, я той самий, який виріс в "рускоязичной сєм'є". 

Українська мова була для мене просто черговим уроком. Уроком Укр. мови. Ну, це було як урок хімії. Я був впевнений що і то, і то мені не знадобиться. Укр. мови в моєму житті було аж 45 хвилин на день. До дзвінка. 

Кривий Ріг, як і сотні інших міст сходи і півночі не шанував українську. Ну це було не можно, не потрібно. Нащо? Щоб дивитися Альфа на ICTV? Для цього вчити українську не треба, ти її ніби і знаєш(установка по умалчанію), але говорити ні з ким. 

 Працював на радіо у Кривому Розі на початку нульових російською. Мене ніхто не просив говорити "нє по рускі"
Потім я переїхав в Київ у 2006 році і як раз введи перші квоти на українську мову і медіа. Мінімум аж 25 відсотків мало бути Українською(як звучить) Мене спитали тоді, ти ж нормально говориш українською(уявіть собі таке було). 

Я збрехав що нормально. Зробив вигляд що класно говорю українською. Так. Зізнаюсь. Ошукав продюсерів Хіт ФМ. І зараз мені ю хотілося почути перші ефіри українською. Це був капець... Але потім... Ну потім ви знаєте.

Так, такий був контекст. Це не було моїм вибором. Це потрібно розуміти. Особливо тим, хто хейтить людей, які досі говорять російською. Так їм складно, але складно не перейти на Українську, а складно визнати що вони помилялись довгий час(хоч і не спеціально). Визнати, що один із стовпів їхнього життя викликає таку реакцію. 

Агресія звичайно викликає супротив. Ми ж, Українці самі цією рисою своє пишаємося, так чому ж дивуємося що деякі люди так реагують на пресинг в їхню сторону. 

Це точно відбудеться. Це відбувається вже зараз. Я про нашу Українізацію. Відбувається страшною ціною, але відбувається. І фінал зрозумілий.

Нещодавно в розмові з другом ми прийшли до висновку, що російська зникне з нашого простору, бо вона просто не буде потрібна. Це логічний, хоч і не простий шлях. 

Але рецепта не має. Прості поради більше читати, говорити. І все буде🇺🇦

class="content__text" Про мову. Солов'їну і ту, іншу, яку послали на три літери(ви знаєте про яку це я) Я виріс у Кривому Розі. І розмовляв тільки російською. Навіть думки такої не було говорити українською. Ну а з ким? З вчителем української мови, ну це максимум. І то, не завжди:) Так, я той самий, який виріс в "рускоязичной сєм'є". Українська мова була для мене просто черговим уроком. Уроком Укр. мови. Ну, це було як урок хімії. Я був впевнений що і то, і то мені не знадобиться. Укр. мови в моєму житті було аж 45 хвилин на день. До дзвінка. Кривий Ріг, як і сотні інших міст сходи і півночі не шанував українську. Ну це було не можно, не потрібно. Нащо? Щоб дивитися Альфа на ICTV? Для цього вчити українську не треба, ти її ніби і знаєш(установка по умалчанію), але говорити ні з ким. Працював на радіо у Кривому Розі на початку нульових російською. Мене ніхто не просив говорити "нє по рускі" Потім я переїхав в Київ у 2006 році і як раз введи перші квоти на українську мову і медіа. Мінімум аж 25 відсотків мало бути Українською(як звучить) Мене спитали тоді, ти ж нормально говориш українською(уявіть собі таке було). Я збрехав що нормально. Зробив вигляд що класно говорю українською. Так. Зізнаюсь. Ошукав продюсерів Хіт ФМ. І зараз мені ю хотілося почути перші ефіри українською. Це був капець... Але потім... Ну потім ви знаєте. Так, такий був контекст. Це не було моїм вибором. Це потрібно розуміти. Особливо тим, хто хейтить людей, які досі говорять російською. Так їм складно, але складно не перейти на Українську, а складно визнати що вони помилялись довгий час(хоч і не спеціально). Визнати, що один із стовпів їхнього життя викликає таку реакцію. Агресія звичайно викликає супротив. Ми ж, Українці самі цією рисою своє пишаємося, так чому ж дивуємося що деякі люди так реагують на пресинг в їхню сторону. Це точно відбудеться. Це відбувається вже зараз. Я про нашу Українізацію. Відбувається страшною ціною, але відбувається. І фінал зрозумілий. Нещодавно в розмові з другом ми прийшли до висновку, що російська зникне з нашого простору, бо вона просто не буде потрібна. Це логічний, хоч і не простий шлях. Але рецепта не має. Прості поради більше читати, говорити. І все буде🇺🇦

February 09, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com