@vgnett

VG

Unknown
class="content__text"
 Det sier Nato-leder Jens Stoltenberg om Ukraina. Uttalelsen kom på sikkerhetskonferansen i München fredag.

Ukrainas president er ikke fornøyd med tempoet i vestlig støtte til krigen mot Russland. 

– Forsinkelser har alltid vært, og er fortsatt, feil, sa president Volodymyr Zelenskyj til verdenslederne på sikkerhetskonferansen i Münhen fredag.

Han sa at krigen er mulig å vinne for Ukraina - men at det forutsetter et enda høyre tempo i vestlig militær hjelp:

– Kan vi frigjøre oss fra Russland, spurte presidenten.

Og svarte selv:

– Ja. Vi kan frigjøre vårt land, Det finnes 1891 bevis på det. Det er antallet byer og landsbyer som vi har gjenerobret fra russisk kontroll, sa Zelenskyj til verdenslederne som er samlet på sikkerhetskonferansen i München fredag ettermiddag. 

Mens forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener Ukraina ikke kan vinne på slagmarken, er Jens Stoltenberg klar på det motsatte standpunktet.

Det gjorde han klart da han kom til sikkerhetskonferansen i München fredag ettermiddag. 

– Kan Ukraina vinne krigen?

– Ja, det er derfor vi støtter dem. Vi har sagt igjen og igjen at vi vil støtte dem slik at de kan vinne, og består som en selvstendig og uavhengig nasjon. Denne krigen må slutte ved forhandlingsbordet, men hva man oppnår der et totalt avhengig av styrken på slagmarken, sier Stoltenberg på spørsmål fra VG.

– Derfor skal vi støtte dem så lenge som det er nødvendig, la han til.

class="content__text" Det sier Nato-leder Jens Stoltenberg om Ukraina. Uttalelsen kom på sikkerhetskonferansen i München fredag. Ukrainas president er ikke fornøyd med tempoet i vestlig støtte til krigen mot Russland. – Forsinkelser har alltid vært, og er fortsatt, feil, sa president Volodymyr Zelenskyj til verdenslederne på sikkerhetskonferansen i Münhen fredag. Han sa at krigen er mulig å vinne for Ukraina - men at det forutsetter et enda høyre tempo i vestlig militær hjelp: – Kan vi frigjøre oss fra Russland, spurte presidenten. Og svarte selv: – Ja. Vi kan frigjøre vårt land, Det finnes 1891 bevis på det. Det er antallet byer og landsbyer som vi har gjenerobret fra russisk kontroll, sa Zelenskyj til verdenslederne som er samlet på sikkerhetskonferansen i München fredag ettermiddag. Mens forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener Ukraina ikke kan vinne på slagmarken, er Jens Stoltenberg klar på det motsatte standpunktet. Det gjorde han klart da han kom til sikkerhetskonferansen i München fredag ettermiddag. – Kan Ukraina vinne krigen? – Ja, det er derfor vi støtter dem. Vi har sagt igjen og igjen at vi vil støtte dem slik at de kan vinne, og består som en selvstendig og uavhengig nasjon. Denne krigen må slutte ved forhandlingsbordet, men hva man oppnår der et totalt avhengig av styrken på slagmarken, sier Stoltenberg på spørsmål fra VG. – Derfor skal vi støtte dem så lenge som det er nødvendig, la han til.

February 17, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com