@oles_timofeev

Олесь Тимофєєв

Unknown
class="content__text"
 Шкільне навчання зламане.
⠀
В цьому році моя дитина пішла в перший клас. На жаль, через війну з окупантом, не в українську школу (тому це не зовсім перший клас, а p2... бо ще є p1 і так далі).
⠀
Вона пішла в досить гарну, відому міжнародну школу... і якщо чесно, серед того всього що є в Європі, мені здається вона точно може бути в ТОПі по більшості категорій.
⠀
І зараз я напишу до чого це все...
⠀
Спілкуючись з дитиною про те, як їй подобається і що не подобається. Чи є в неї бажання туди ходити (бо воно є не завжди). Дивлячись мейли від школи про предмети навчання і так далі...
⠀
Я про це казав і раніше, але зараз, маючи можливість бачити міжнародні приклади, я ще більше розумію, що якщо навіть...
⠀
Недешево... та визнано... це приблизно ось так, то...
⠀
Шкільна система зламана. І зламана вже давно.
⠀
Світ змінився. Швидкість розвитку змінилась. Зараз зростають абсолютно інші діти.
⠀
Мабуть, шкільна система "була окей", років так 30-50 тому... коли основна її задача була готувати співробітників на підприємства
⠀
Але не зараз.
⠀
Не тоді, коли навколо тебе абсолютно інше оточення, коли в космос літають регулярно ракети, люди купують NFT картинки для заробітку (яких навіть не існує фізично), коли блогер заробляє більше працівника заводу, коли ти можеш стати професійним та відомим будь в чому...
⠀
Хоч це кулінарія, чи дизайн, чи що хочеш...
⠀
Школи не можуть залишатись такими ж як і десятиліття назад. В цілому як і універи (думаю, частково деякі універи нас не люблять за те, що хлопці та дівчата вивчають набагато краще сучасні професії за 2-3 міс, ніж за 4 роки і в десятки раз дешевше), але це вже інша тема.
⠀
Я можу тут написати просто неймовірний список того, що в школах не так і як би це мало бути...
⠀
Але головне, що з цим треба щось робити.
⠀
Так не може продовжуватись.
⠀
Звісно, стандартизована шкільна система може бути вигідна для держави - нею простіше керувати. Хоча, з точки зору результату талантів, не відомо чи вигідно.
⠀
Я от думаю...
⠀
Оскільки нашу країну треба буде відновлювати і відбудовувати після перемоги...
⠀
Було б круто зробити кращу в світі школу, в Україні?

class="content__text" Шкільне навчання зламане. ⠀ В цьому році моя дитина пішла в перший клас. На жаль, через війну з окупантом, не в українську школу (тому це не зовсім перший клас, а p2... бо ще є p1 і так далі). ⠀ Вона пішла в досить гарну, відому міжнародну школу... і якщо чесно, серед того всього що є в Європі, мені здається вона точно може бути в ТОПі по більшості категорій. ⠀ І зараз я напишу до чого це все... ⠀ Спілкуючись з дитиною про те, як їй подобається і що не подобається. Чи є в неї бажання туди ходити (бо воно є не завжди). Дивлячись мейли від школи про предмети навчання і так далі... ⠀ Я про це казав і раніше, але зараз, маючи можливість бачити міжнародні приклади, я ще більше розумію, що якщо навіть... ⠀ Недешево... та визнано... це приблизно ось так, то... ⠀ Шкільна система зламана. І зламана вже давно. ⠀ Світ змінився. Швидкість розвитку змінилась. Зараз зростають абсолютно інші діти. ⠀ Мабуть, шкільна система "була окей", років так 30-50 тому... коли основна її задача була готувати співробітників на підприємства ⠀ Але не зараз. ⠀ Не тоді, коли навколо тебе абсолютно інше оточення, коли в космос літають регулярно ракети, люди купують NFT картинки для заробітку (яких навіть не існує фізично), коли блогер заробляє більше працівника заводу, коли ти можеш стати професійним та відомим будь в чому... ⠀ Хоч це кулінарія, чи дизайн, чи що хочеш... ⠀ Школи не можуть залишатись такими ж як і десятиліття назад. В цілому як і універи (думаю, частково деякі універи нас не люблять за те, що хлопці та дівчата вивчають набагато краще сучасні професії за 2-3 міс, ніж за 4 роки і в десятки раз дешевше), але це вже інша тема. ⠀ Я можу тут написати просто неймовірний список того, що в школах не так і як би це мало бути... ⠀ Але головне, що з цим треба щось робити. ⠀ Так не може продовжуватись. ⠀ Звісно, стандартизована шкільна система може бути вигідна для держави - нею простіше керувати. Хоча, з точки зору результату талантів, не відомо чи вигідно. ⠀ Я от думаю... ⠀ Оскільки нашу країну треба буде відновлювати і відбудовувати після перемоги... ⠀ Було б круто зробити кращу в світі школу, в Україні?

October 16, 2022

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com