@dagens_nyheter

DN

Unknown
class="content__text"
 Nyheten att en man i 50-årsåldern friats i ett åtal om våldtäkt mot en tioårig flicka på grund av att hovrätten saknar ett uppdaterat ordförråd om anatomi är en skandal och en skam för svenskt rättsväsende. 
•
Det är helt uppenbart att domarna måste ha levt under en mycket stor sten de senaste tjugo åren, åtminstone de manliga för den enda kvinnliga domaren av de fem motsatte sig beslutet.
Övriga tycks ha missat att ordet ”snippa” i åtminstone tjugo års tid varit vedertaget för att benämna flickors könsorgan, och används och lärs ut till såväl föräldrar som barn.
•
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
•
Läs mer via länken i vår profil.
https://www.dn.se/kultur/vesna-prekopic-det-ar-en-skam-att-hovrattsdomarna-inte-forstar-ordet-snippa/

class="content__text" Nyheten att en man i 50-årsåldern friats i ett åtal om våldtäkt mot en tioårig flicka på grund av att hovrätten saknar ett uppdaterat ordförråd om anatomi är en skandal och en skam för svenskt rättsväsende. • Det är helt uppenbart att domarna måste ha levt under en mycket stor sten de senaste tjugo åren, åtminstone de manliga för den enda kvinnliga domaren av de fem motsatte sig beslutet. Övriga tycks ha missat att ordet ”snippa” i åtminstone tjugo års tid varit vedertaget för att benämna flickors könsorgan, och används och lärs ut till såväl föräldrar som barn. • Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten. • Läs mer via länken i vår profil. https://www.dn.se/kultur/vesna-prekopic-det-ar-en-skam-att-hovrattsdomarna-inte-forstar-ordet-snippa/

February 27, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com