@buschebba

Ebba Busch

Unknown
class="content__text"
 Alla goda krafter behövs. Det tål att upprepas. Vi behöver enorma mänger el framöver om vi ska klara grön omställning och värna svenska jobb. Alla kraftslag måste dra sitt strå till stacken: sol, vind, vatten och – inte minst – kärnkraften.

Nu försöker partierna på vänsterkanten sprida en bild av mig som inte stämmer. De påstår att jag har svängt om vindkraften – att jag tidigare var emot en utbyggnad, men numera är för. ”Hyckleri”, säger Miljöpartiet. ”Skamlöst”, säger Vänstern. Båda har fel.

Jag har aldrig ifrågasatt behovet av vindkraft i energimixen. Däremot har jag sagt att det inte går att montera ner välfungerande baskraft och ersätta det med vindkraft. Stålskogar av vindkraftverk som tvingas på befolkningen och förstör vår natur – utan att för den sakens skull avlasta elsystemet – ska vi inte ha. 

Att lägga alla ägg i samma korg gör oss sårbara. Elsystemet behöver leverera billig el årets alla dagar – även när det inte blåser. Miljöpartiets vision om att vi kan nå klimatmålen med bara några goda krafter är inte görbar.

Där vindkraften är välkommen där ska vi underlätta för den genom att korta tillståndsprocesserna ordentligt. Men människor ska fortfarande kunna påverka vilken typ av energiproduktion som anläggs i deras närhet.

Regeringen har som mål att energiproduktionen ska vara 100 % fossilfri istället för den gamla målet om 100 % förnyelsebart. Därmed räknas även kärnkraften till framtidens energislag. På så sätt välkomnar vi alla goda krafter.

class="content__text" Alla goda krafter behövs. Det tål att upprepas. Vi behöver enorma mänger el framöver om vi ska klara grön omställning och värna svenska jobb. Alla kraftslag måste dra sitt strå till stacken: sol, vind, vatten och – inte minst – kärnkraften. Nu försöker partierna på vänsterkanten sprida en bild av mig som inte stämmer. De påstår att jag har svängt om vindkraften – att jag tidigare var emot en utbyggnad, men numera är för. ”Hyckleri”, säger Miljöpartiet. ”Skamlöst”, säger Vänstern. Båda har fel. Jag har aldrig ifrågasatt behovet av vindkraft i energimixen. Däremot har jag sagt att det inte går att montera ner välfungerande baskraft och ersätta det med vindkraft. Stålskogar av vindkraftverk som tvingas på befolkningen och förstör vår natur – utan att för den sakens skull avlasta elsystemet – ska vi inte ha. Att lägga alla ägg i samma korg gör oss sårbara. Elsystemet behöver leverera billig el årets alla dagar – även när det inte blåser. Miljöpartiets vision om att vi kan nå klimatmålen med bara några goda krafter är inte görbar. Där vindkraften är välkommen där ska vi underlätta för den genom att korta tillståndsprocesserna ordentligt. Men människor ska fortfarande kunna påverka vilken typ av energiproduktion som anläggs i deras närhet. Regeringen har som mål att energiproduktionen ska vara 100 % fossilfri istället för den gamla målet om 100 % förnyelsebart. Därmed räknas även kärnkraften till framtidens energislag. På så sätt välkomnar vi alla goda krafter.

February 16, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com