@buschebba

Ebba Busch

Unknown
class="content__text"
 Att vänta barn är en livsomvälvande händelse. Nio månader av väntan och längtan. Men för många innebär det även en stor oro och stress. Kommer jag hinna till förlossningen i tid? Kommer jag drabbas av förlossningsskador? Kommer personalen hinna med mig?

Att skapa en trygg och säker förlossningsvård är en av Sveriges absolut viktigaste jämställdhetsåtgärder och en prioritering för samarbetspartierna. Förlossningsverksamheten behöver flytta närmre den födande kvinnan och en trygg, säker och jämlik vård behöver säkerställas i hela landet. 

Regeringen har beslutat att ta fram en nationell förlossningsplan som ger förbättrade arbetsvillkor, stärkt bemanning, utökad eftervård och ökad trygghet till landets alla kvinnor.
 
Utöver detta förlängs och förstärks även satsningen på förlossningssjukvården och särskilda medel avsätta för att stärka tillgängligheten inte minst på landsbygden.

Det ska inte spela någon roll var i landet du bor. Trygg och nära förlossningsvård med goda arbetsvillkor för personalen och förutsättningar för den födande kvinnan ska finnas i hela Sverige.

class="content__text" Att vänta barn är en livsomvälvande händelse. Nio månader av väntan och längtan. Men för många innebär det även en stor oro och stress. Kommer jag hinna till förlossningen i tid? Kommer jag drabbas av förlossningsskador? Kommer personalen hinna med mig? Att skapa en trygg och säker förlossningsvård är en av Sveriges absolut viktigaste jämställdhetsåtgärder och en prioritering för samarbetspartierna. Förlossningsverksamheten behöver flytta närmre den födande kvinnan och en trygg, säker och jämlik vård behöver säkerställas i hela landet. Regeringen har beslutat att ta fram en nationell förlossningsplan som ger förbättrade arbetsvillkor, stärkt bemanning, utökad eftervård och ökad trygghet till landets alla kvinnor. Utöver detta förlängs och förstärks även satsningen på förlossningssjukvården och särskilda medel avsätta för att stärka tillgängligheten inte minst på landsbygden. Det ska inte spela någon roll var i landet du bor. Trygg och nära förlossningsvård med goda arbetsvillkor för personalen och förutsättningar för den födande kvinnan ska finnas i hela Sverige.

February 03, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com