@buschebba

Ebba Busch

Unknown
class="content__text"
 Många svenskar lider av att det har blivit så dyrt att vara svensk. Den 20 februari börjar Försäkringskassan betala ut det första elstödet för att stötta hushållen genom den här kommande svåra tiden.

Stödet som nu kommer är just ett stöd. Det går inte att fullt ut kompensera för ett nedmonterat elsystem. 2012 pausades planering av två nya kärnkraftsreaktorer samtidigt som 4 reaktorer försvunnit de senaste 8 åren. Det har gjort Sverige onödigt och allvarligt sårbart för energikrisen som drabbar hela Europa. 

Elstödet är större, snabbare och säkrare än den förra regeringens stöd. Det förra stödet var på några tusenlappar. Nu kan en normalstor villa få uppåt 16 000 kronor. Förra stödet började betalas ut i april och många hushåll fick pengar till sommaren. Företagen fick ingenting. Hushåll med gas fick ingenting. Det ändrar vi på nu. Det förra stödet är det ingen som med säkerhet kan säga om alla hushåll som hade rätt till det har fått. Det nya stödet är också mer rättssäkert, vi vet att pengarna betalas ut på ett mer korrekt sätt när det går via Försäkringskassan. 

Elstödet är en viktig hjälp för många hushåll som har det tufft. Men det är bara en lindring. Det är inte den långsiktiga lösningen på de höga elpriserna och det nedmonterade elsystemet. Den verkliga förändringen kommer genom att vi bygger upp vårt elsystem starkt igen. Alla goda krafter behövs, både vindkraft och kärnkraft, inte antingen eller. Vi behöver mer billig och fossilfri el, alla årets dagar och alla dygnets timmar. Detta gör vi för klimatet, för konkurrenskraften och för jobben. Det måste bli billigare att vara svensk.

class="content__text" Många svenskar lider av att det har blivit så dyrt att vara svensk. Den 20 februari börjar Försäkringskassan betala ut det första elstödet för att stötta hushållen genom den här kommande svåra tiden. Stödet som nu kommer är just ett stöd. Det går inte att fullt ut kompensera för ett nedmonterat elsystem. 2012 pausades planering av två nya kärnkraftsreaktorer samtidigt som 4 reaktorer försvunnit de senaste 8 åren. Det har gjort Sverige onödigt och allvarligt sårbart för energikrisen som drabbar hela Europa. Elstödet är större, snabbare och säkrare än den förra regeringens stöd. Det förra stödet var på några tusenlappar. Nu kan en normalstor villa få uppåt 16 000 kronor. Förra stödet började betalas ut i april och många hushåll fick pengar till sommaren. Företagen fick ingenting. Hushåll med gas fick ingenting. Det ändrar vi på nu. Det förra stödet är det ingen som med säkerhet kan säga om alla hushåll som hade rätt till det har fått. Det nya stödet är också mer rättssäkert, vi vet att pengarna betalas ut på ett mer korrekt sätt när det går via Försäkringskassan. Elstödet är en viktig hjälp för många hushåll som har det tufft. Men det är bara en lindring. Det är inte den långsiktiga lösningen på de höga elpriserna och det nedmonterade elsystemet. Den verkliga förändringen kommer genom att vi bygger upp vårt elsystem starkt igen. Alla goda krafter behövs, både vindkraft och kärnkraft, inte antingen eller. Vi behöver mer billig och fossilfri el, alla årets dagar och alla dygnets timmar. Detta gör vi för klimatet, för konkurrenskraften och för jobben. Det måste bli billigare att vara svensk.

February 03, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com