@buschebba

Ebba Busch

Unknown
class="content__text"
 .
LEX LUNA

Alldeles för många liv har gått till spillo och alldeles för många barn har farit illa. Vi måste göra allt vi kan för att sätta brottsofferperspektivet i centrum och värna skyddet av barn. Vi har sett flera fall med unga inblandade där brott hade kunnat förebyggas eller hindras om socialtjänst och skola hade kunnat dela information med polisen.

Bristande informationsdelning mellan myndigheter är ett av de stora problemen till att vi ofta ligger ett steg efter, snarare än ett steg före andra. Idag togs ett viktigt steg på vägen mot en Lex Luna. 

De fyra samarbetspartierna presenterade idag nya förslag som är nödvändiga för att minska brottsligheten, bekämpa gängkriminaliteten och stoppa nyrekryteringen.

- Ny sekretessregel för att bekämpa brott – ett första steg mot Lex Luna
- Skärpta straff för brott i kriminella nätverk 
- Utökade möjligheter till preventiva tvångsåtgärder
- Förbättrade åtgärder när barn misstänks för brott

Det kan kännas mörkt nu, men det finns hopp. Vi har ett folkligt mandat för förändring. Otryggt ska bli tryggt. Det kommer ta tid, det kommer kräva mycket arbete men det kommer att gå.

class="content__text" . LEX LUNA Alldeles för många liv har gått till spillo och alldeles för många barn har farit illa. Vi måste göra allt vi kan för att sätta brottsofferperspektivet i centrum och värna skyddet av barn. Vi har sett flera fall med unga inblandade där brott hade kunnat förebyggas eller hindras om socialtjänst och skola hade kunnat dela information med polisen. Bristande informationsdelning mellan myndigheter är ett av de stora problemen till att vi ofta ligger ett steg efter, snarare än ett steg före andra. Idag togs ett viktigt steg på vägen mot en Lex Luna. De fyra samarbetspartierna presenterade idag nya förslag som är nödvändiga för att minska brottsligheten, bekämpa gängkriminaliteten och stoppa nyrekryteringen. - Ny sekretessregel för att bekämpa brott – ett första steg mot Lex Luna - Skärpta straff för brott i kriminella nätverk - Utökade möjligheter till preventiva tvångsåtgärder - Förbättrade åtgärder när barn misstänks för brott Det kan kännas mörkt nu, men det finns hopp. Vi har ett folkligt mandat för förändring. Otryggt ska bli tryggt. Det kommer ta tid, det kommer kräva mycket arbete men det kommer att gå.

January 27, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com