@annemin__mutfagindan

annemin__mutfagindan

Unknown
class="content__text"Minik minik tek lokmalık yaprak sarması sever misiniz? Erzincan’da yaprak sararken bir yaprağı neredeyse üçe bölerek böyle minicik sararlar. Erzincan gelin olarak benim de çok sevdiğim çok lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

Yarım kilo taze yaprak
300 gr kıyma
2 kuru soğan 
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı ince bulgur 
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım demet dereotu 
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
Tuz karabiber kırmızı toz biber 

Sosu için;

Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su

yapılışı: kıyma soğan ve diğer malzemeler karıştırılır. Yapraklar küçük parçalara ayrılarak kıymalı harçtan eklenir ve sarılır. Tencerenin dibine sıvı yağ ve salça eklenir biraz kavrulur. Ardından bir çay bardağı su eklenir. Hazırlanan yapraklar tencereye dizilir. Dilerseniz tencerenin dibine kemikli et yerleştirebilirsiniz. Bu sayede daha lezzetli olacaktır. Yaprakların üzerini geçecek kadar su eklenir üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

#viralvideos #keşfetteyiz #kesfet #tarif #yemek #sofra #yapraksarma #etkiyapraksarma #instafood #reels #reelsvideo

class="content__text"Minik minik tek lokmalık yaprak sarması sever misiniz? Erzincan’da yaprak sararken bir yaprağı neredeyse üçe bölerek böyle minicik sararlar. Erzincan gelin olarak benim de çok sevdiğim çok lezzetli bir tarif. Malzemeler: Yarım kilo taze yaprak 300 gr kıyma 2 kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı ince bulgur Yarım çay bardağı pirinç Yarım demet dereotu Yarım çay bardağından az sıvıyağ Tuz karabiber kırmızı toz biber Sosu için; Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı su yapılışı: kıyma soğan ve diğer malzemeler karıştırılır. Yapraklar küçük parçalara ayrılarak kıymalı harçtan eklenir ve sarılır. Tencerenin dibine sıvı yağ ve salça eklenir biraz kavrulur. Ardından bir çay bardağı su eklenir. Hazırlanan yapraklar tencereye dizilir. Dilerseniz tencerenin dibine kemikli et yerleştirebilirsiniz. Bu sayede daha lezzetli olacaktır. Yaprakların üzerini geçecek kadar su eklenir üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. #viralvideos #keşfetteyiz #kesfet #tarif #yemek #sofra #yapraksarma #etkiyapraksarma #instafood #reels #reelsvideo

April 06, 2023

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com