@yemekcom

Yemek.com

Turkey
Akşam yemeğine hafif bir seçenek veya ara sıcak olarak leziz bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre!😍 Karşınızda: Patlıcandan Lazanya! @yaseminchef 💕

#tarifiyemekcomdan: Patlıcan Lazanya

Malzemeler
Kıymalı Harcı İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gram az yağlı dana kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 avuç taze fesleğen (doğranmış)
1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Patlıcan Lazanya İçin:
3 adet patlıcan (dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

Yapılışı:
* Tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından sarımsak ve domates püresini ekleyip pişirmeye devam edin.
* Harcı tuz, fesleğen ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
* Beşamel sos için yağlarla birlikte unu kokusu çıkana dek kavurun. Ardından üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve muskat cevizi rendesi ile tatlandırın.
* Dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
* Fırından çıkan patlıcanlardan kalıbınızın büyüklüğüne göre taban kısmına birkaç tane dizin ve üzerini beşamel sos ile kaplayın.
* Üzerine domates sos ve mozzarella peyniri serpiştirip bu şekilde devam ederek kalıbı doldurun. En son üzerine beşamel ve mozzarella peyniri serpiştirin.
* Patlıcandan lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!

#patlıcandanlazanya #patlıcandanlazanyatarifi #lazanya #lazanyatarifi #lazanyatarifleri #patlıcan #patlıcanyemekleri #patlıcanlıtarifler #yemek #yemektarifi #yemektarifleri #anayemek #akşamanepişirsem #bugünnepişirsem #nepişirsem #yemek #yemektarifi #yemektarifleri #tarif #tarifler

Akşam yemeğine hafif bir seçenek veya ara sıcak olarak leziz bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre!😍 Karşınızda: Patlıcandan Lazanya! @yaseminchef 💕 #tarifiyemekcomdan: Patlıcan Lazanya Malzemeler Kıymalı Harcı İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 200 gram az yağlı dana kıyma 2 diş ezilmiş sarımsak 1 su bardağı domates püresi 1 çay kaşığı tuz 1 avuç taze fesleğen (doğranmış) 1/2 çay kaşığı karabiber Beşamel Sos İçin: 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi Patlıcan Lazanya İçin: 3 adet patlıcan (dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş) 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri Yapılışı: * Tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından sarımsak ve domates püresini ekleyip pişirmeye devam edin. * Harcı tuz, fesleğen ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. * Beşamel sos için yağlarla birlikte unu kokusu çıkana dek kavurun. Ardından üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve muskat cevizi rendesi ile tatlandırın. * Dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip 190 derece fırında 10 dakika pişirin. * Fırından çıkan patlıcanlardan kalıbınızın büyüklüğüne göre taban kısmına birkaç tane dizin ve üzerini beşamel sos ile kaplayın. * Üzerine domates sos ve mozzarella peyniri serpiştirip bu şekilde devam ederek kalıbı doldurun. En son üzerine beşamel ve mozzarella peyniri serpiştirin. * Patlıcandan lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun! #patlıcandanlazanya #patlıcandanlazanyatarifi #lazanya #lazanyatarifi #lazanyatarifleri #patlıcan #patlıcanyemekleri #patlıcanlıtarifler #yemek #yemektarifi #yemektarifleri #anayemek #akşamanepişirsem #bugünnepişirsem #nepişirsem #yemek #yemektarifi #yemektarifleri #tarif #tarifler

September 27, 2021

Disclaimer

The data provides is not authorized by TikTok. We are not an official partner of TikTok.

Use of materials from the resource is permitted only with a link to our resource.

Copyright © 2024 insiflow.com