dianaamir Instagram Analytics, Stats, Followers Count.

View the daily Instagram analytics of dianaamir. Find out full analytics and statistics below.

D I A N A A M I R Engagement Rate: 0.19%

Instagram Engagement Analytics for @dianaamir per post

Avg. Likes

2.6K

Avg. Comments

20

Avg. Engagement

0.19%

Latest Posts

Check out the most recent dianaamir Instagram photos! Click on any post to find Analytics for it.

D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Join sama malam ni ya? FB dan IG insyaAllah Assalamualaikum dan Salam Awal Muharram 1443H LIVE MALAM INI DI IG LIVE NURFLIX.TV @nurflix.tv THE KHADIJAHS : THE NEW ME Date : 10 August 2021 Time : 9.30 pm FB Link : https://www.facebook.com/nurflixtv IG Link : https://www.instagram.com/nurflix.tv Mengupas disebalik kisah penghijrahan selebriti dan pentingnya program Islamik melalui Nurflix.TV! Kami juga ada pengumuman baru dan menarik, mengenai NURFLIX. Bersama Host : Diana Amir Tetamu jemputan : - Ustazah Asni Mansor - Lisa Surihani - Ernie Zakri Jom meriahkan Live malam ini dan ambil peluang untuk mendengarkan kisah-kisah menarik dari para jemputan dan host. Jumpa nanti! InsyaAllah. @nurflix_thekhadijahs @thekhadijahs @nurflixjr @asnimansor @lisasurihani @erniezakri

  • heart
    3.4K Likes
  • heart
    28 Comments
  • engagement
    0.25% Engagement
  • heart
    3.4K
  • heart
    28
  • engagement
    0.25%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

. Salam, saya pasti ramai yang mencemburui cara pemergian almarhumah @sitisarahraissuddin pulang kehadrat Ilahi.Banyak kebaikan beliau yang disembunyikan yang sudah terbongkar dan pasti ada lagi yang beliau berjaya simpan sehingga kita nampak begitu mulia cara beliau dipanggil pulang. Antara amalan yang dikongsi, selain menjadi isteri solehah yang diredhai suami dan perbanyak bersedekah, ialah bangun pagi, subuh dan tidak tidur sehingga dhuha, dan amalkan bacaan surah Al- waqiah setiap hari. Beliau sangat meyakini amalan ini, dan benarlah Allah sepertimana sangkaan hambaNya Dari Abu Hurairah radliyallaahu ‘anhu, ia berkata bahawa Rasulullah ﷺ bersabda, Allah سبحانه وتعالى berfirman, أَنَا عِنْدَ ظَنِّ عَبْدِى بِى “Aku sesuai dengan persangkaan hamba pada-Ku.” (Muttafaqun ‘alaih). Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk bertaubat dan berbuat amal. Jangan kita hanya cemburu, kita ikuti kebaikan2 yang disampaikan, amalkan, niat untuk menghafal Al quran, dan panjangkan pada sesiapa sahaja yang kita mampu. بَلِّغُوا عَنِّي وَلَوْ آيَةً Maksudnya: Sampaikanlah kalian daripadaku walaupun sepotong ayat. Hadis riwayat Imam al-Bukhari (3461) dalam Sahih-nya yang penting kita pastikan apa yang kita sampaikan itu sahih, bukan berniat untuk berbalah, atau berniat untuk riak. Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang di dalam hati hamba- hambaNya. Untuk yang berniat menghafal AlQuran, atau ayat2 pilihan. Ada beberapa aplikasi di apple app store yang anda boleh download dan bantu untuk menghafal Antaranya QC: Memorize Al Quran dan Al- Muhaffiz. Semoga Allah terima segala amal kebaikan kalian. ❤️ p/s: video bacaan surah Al Waqiah bukan versi penuh, boleh tonton di youtube ya. bersama terjemahan jika kita tidak memahami Bahasa Arab. AlQuran ini kalam cinta dari Allah. Jangan disia-siakan sementara nikmat ini belum ditarik. Pesanan daripada hamba Allah yang juga cemburu. Al- Fatihah

  • heart
    12.9K Likes
  • heart
    96 Comments
  • engagement
    0.93% Engagement
  • heart
    12.9K
  • heart
    96
  • engagement
    0.93%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

😭😭 Allahuakhbar.. Terimalah kami sebagai ahli syurgaMu. walau kami selalu lalai, selalu melakukan salah, Kau permudahkanlah kami untuk kembali pada jalanMu, jalan yang terbaik, dan bertaubat dengan sebenar2 taubat. kami tak layak untuk syurgaMu, namun kami tak juga sanggup ke nerakaMu.. Kami takut Ya Allah... Allahumma solli 'ala Saidina Muhammad, wa'ala ali Saidina Muhammad. Amin 💔 Posted @withregram@jentikhati Allahhu, mulianya cara pemergiaanmu Allahyarham Siti Sarah. Semua mendoakan & menyayangimu 😭❤️🤲

  • heart
    33.3K Likes
  • heart
    162 Comments
  • engagement
    2.41% Engagement
  • heart
    33.3K
  • heart
    162
  • engagement
    2.41%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Khawlah nak cakap I 🧡 U, kalau arini xde org ckp i love u lg kat awak 😊 Jika anda dalam keadaan orang sekeliling tidak menghargai anda, ketahuilah, Allah melihat segala yang anda lakukan dan Dialah sebaik2 Pembalas kebaikan Niatkan segalanya kerana Allah kerana balasan Allah jauh lebih hebat daripada penghargaan manusia. Jadilah antara 4 golongan yang dirindukan syurga 1. Orang yang rajin membaca AlQuran 2. Orang yang selalu menjaga lisan 3. Dermawan ( orang yang rajin bersedekah) 4. Orang yang berpuasa di bulan Ramadhan HR Abu Daud dan Tirmizi dari Abu Hasan Uhibbukum fillah! Islam itu mudah dan fitrah, ikutilah perintahNya insyaAllah kita akan kekal tenang dan bahagia. اَلَا بِذِکْرِ اللہِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوۡبُ p/s : khawlah pasang sendiri I 🧡 u tu, romantik budak ni hehe #bismillahiMashaAllah

  • heart
    4.4K Likes
  • heart
    47 Comments
  • engagement
    0.32% Engagement
  • heart
    4.4K
  • heart
    47
  • engagement
    0.32%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

. @Thekhadijahs serta keluarga , bersama barisan asatizah mendoakan kebaikan buat Almarhumah dan keluarga. Dengarkan Tazkirah yang disampaikan oleh @ustazahasmaharun . Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Kepulangan Almarhumah Siti Sarah Raisuddin ke hadrat Ilahi membangkitkan- ustazah @ustazahasmaharun Majlis Takziah yang diketuai dan bacaan doa oleh ustazah @isfadiah, tazkirah daripada ustazah @ustazahasmaharun dan bacaan Yassin diketuai oleh ustazah @asnimansor . Syukran sahabat @thekhadijahs dan ahli keluarga yang bersama pada majlis pagi tadi. @lisasurihani @nadia.brian @jihanmuse @sherry_alhadad @ayeshasyahira @elizadsharifuddin @lizahanim79 @farahlee_ @lufyalaana @nurhelizahelmi @elfaezaulhaq @elfiraloy @daphneiking @rnadiasabrina @sheraaiyob @dianaamir @bettyrahmad @tymfatimah @hanaalmauzah dan ramai lagi yang saya tidak dapat lihat kembali nama2 mereka, tetapi semoga Allah menerima doa2 anda semua. JZK @ustazahnorhafizahmusa @profmuhayaofficial @dratiyahazmi @drhalina yang juga turut bersama dalam majlis Kepada keluarga @shuibsepahtu dan almarhumah @sitisarahraissuddin , salam takziah. Semoga bertemu dan berbahagia di syurga Allah yang kekal abadi. Al - Fatihah

  • heart
    27.7K Likes
  • heart
    52 Comments
  • engagement
    2% Engagement
  • heart
    27.7K
  • heart
    52
  • engagement
    2%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Solidariti Yasin Untuk Malaysia 2.0 6.30 Petang Ini 9 Ogos 2021 TV AlHijrah Saluran 114 dan facebook LIVE TV AlHijrah Kita undur satu tapak kebelakang, untuk kita melonjak kehadapan dengan sepenuh semangat. Kita bangkit bersama TV AlHijrah La Tahzan Allah SWT ada kita doa bersama sama Solidariti Yasin Untuk Malaysia, dari TV Al Hijrah untuk semua Aturcara Program Solidariti Untuk Malaysia 2.0 6.30 Petang : Sembang Sebelum Solat 6.55 Petang : Bacaan Doa Akhir Tahun 1442H 7.00 Petang : Solidariti Yasin Untuk Malaysia 7.25 Petang : Bacaan Doa Awal Tahun 1443H Bersama : Ustaz Wadi Annuar & Ustaz Tarmizi Abdul Rahman InsyaAllah kali ini kita akan bekerjsama dengan saluran INX INTERNATIONAL yang akan menyalurkan progran SY4M 2:0 Secara Langsung ke negara Afrika Selatan, United Kingdom, Turki serta India. Promosi program oleh penyanyi Zain Bhikka juga telah dijalankan di Afrika Selatan untuk Rakyat Malaysia. Azan Maghrib Hari ini, akan dilaungkan dari Imam Ali di Masjid Nizamiye, Masjid Turki di Afrika Selatan. Semoga ramai lagi yg membaca dan kita harapkan ada salah seorang pun cukup lah dari jutaan yg membaca dan meng"amin" doa dan diterima oleh Allah Swt. Ikhtiar dengan usaha kudrat empat kerat kita dah habis buat sebaiknya .Justeru bersempena dengan 1 Muharam esok, jom kita pakat- pakat duduk sebentar bersama keluarga membaca yasin beramai-ramai. Kita mohon sungguh-sungguh kepada Allah S.W.T supaya covid19 ni bekurang atau lenyap terus di atas muka bumi Malaysia Khususnya dan dunia amnya... Ya Allah Ya Kareem.... bantu kami Ya Allah... #kitajagakita #solidaritiyasinuntukmalaysia #awalmuharam #bangkitbersamatvalhijrah

  • heart
    683 Likes
  • heart
    0 Comments
  • engagement
    0.05% Engagement
  • heart
    683
  • heart
    0
  • engagement
    0.05%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Alhamdulillah, bermula esok dah boleh tonton di @nurflix.tv PSST: Dah boleh tgk dah sebenarnya, download Nurflix di apple app store atau pergi ke www.Nurflix.tv ! Posted @withregram@nurflix.tv NANTIKAN SIRI ANIMASI 'KALIMULLAH' (Nabi Musa a.s) 1 MUHARRAM 1443H, DI NURFLIX.TV.. MULAI ESOK, anda boleh menyaksikan bahagian pertama animasi, bermula dengan kisah Nabi Yusof a.s berwasiat kepada keturunannya di Mesir untuk berlaku adil kepada semua pihak. Keturunan Israel semakin berkembang, lama-kelamaan sebahagian dari mereka mengingkari amanah Nabi Yusof a.s dan akhirnya Kaum Israel tertindas dan berada di bawah pemerintahan orang-orang Mesir. Ingin tahu lebih lanjut mengenai Nabi Musa a.s dalam siri animasi 'KALIMULLAH'? JOM download Nurflix di Apple AppStore dan juga Google Playstore atau layari di https://nurflix.tv/ dan subscribe untuk dapatkan kandungan-kandungan islamik yang menarik. #Kalimullah #NurflixJR #NurflixOriginal #Nurflixtv #Sopanstream #Islamicontent #Jomsubscribe #shariahcompliance

  • heart
    3.4K Likes
  • heart
    27 Comments
  • engagement
    0.25% Engagement
  • heart
    3.4K
  • heart
    27
  • engagement
    0.25%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Selamat Tahun Baru semua. Salam Maal Hijrah 1443H Maafkan salah silap saya dan keluarga. semoga perjalanan hidup kita yang mendatang semakin baik, diberi kefahaman agama, berjaya melawan godaan2 syaitan, sentiasa dalam redha dan rahmat Allah SWT. Uhibbukum fillah Posted @withregram@hikmahshares Sudah bersedia sambut tahun baharu Hijrah? . Jom kita mulakan tahun baharu 1443H dengan bacaan doa, bermula selepas azan Maghrib hari ini (9 Ogos). . Semoga kehadiran tahun baharu ini membakar semangat kita dalam menunaikan ibadah, sekaligus menambah amal kebaikan. . #HikmahShares #ShareTheWisdom #AwalMuharram

  • heart
    2.7K Likes
  • heart
    5 Comments
  • engagement
    0.19% Engagement
  • heart
    2.7K
  • heart
    5
  • engagement
    0.19%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

  • heart
    25K Likes
  • heart
    201 Comments
  • engagement
    1.82% Engagement
  • heart
    25K
  • heart
    201
  • engagement
    1.82%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

. Kepulangan Almarhumah Siti Sarah Raisuddin ke hadrat Ilahi membangkitkan- ustazah @ustazahasmaharun Majlis Takziah yang diketuai dan bacaan doa oleh ustazah @isfadiah, tazkirah daripada ustazah @ustazahasmaharun dan bacaan Yassin diketuai oleh ustazah @asnimansor . Syukran sahabat @thekhadijahs dan ahli keluarga yang bersama pada majlis pagi tadi. @lisasurihani @nadia.brian @jihanmuse @sherry_alhadad @ayeshasyahira @elizadsharifuddin @lizahanim79 @farahlee_ @lufyalaana @nurhelizahelmi @elfaezaulhaq @elfiraloy @daphneiking @rnadiasabrina @sheraaiyob @dianaamir @bettyrahmad @tymfatimah @hanaalmauzah dan ramai lagi yang saya tidak dapat lihat kembali nama2 mereka, tetapi semoga Allah menerima doa2 anda semua. JZK @ustazahnorhafizahmusa @profmuhayaofficial @dratiyahazmi @drhalina yang juga turut bersama dalam majlis Kepada keluarga @shuibsepahtu dan almarhumah @sitisarahraissuddin , salam takziah. Semoga bertemu dan berbahagia di syurga Allah yang kekal abadi. Al - Fatihah

  • heart
    12.4K Likes
  • heart
    44 Comments
  • engagement
    0.89% Engagement
  • heart
    12.4K
  • heart
    44
  • engagement
    0.89%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Posted @withregram@hikmahshares Hari ini adalah hari terakhir tahun 1442 Hijrah. . Jom kita baca doa ini selepas waktu Asar (9 Ogos). . Sambil baca, niatkan dalam hati semoga setiap amalan tahun ini diterima dan setiap dosa mendapat keampunan daripada Allah Taala. . #HikmahShares #ShareTheWisdom #AwalMuharram

  • heart
    15.6K Likes
  • heart
    18 Comments
  • engagement
    1.12% Engagement
  • heart
    15.6K
  • heart
    18
  • engagement
    1.12%
D I A N A A M I R Instagram
dianaamir Instagram

Demikianlah kehidupan seorang hamba Allah.. yang mengabdi diri pada Dia.. Allahuakhbar.. Ambil iktibar, faham erti hidup. Terima kasih untuk perkongsian @nadiralnuri 😭 Posted @withregram@nadiralnuri Allah. . Tersentap kejap bila baca berita daripada @shuibsepahtu tentang pemergian @sitisarahraissuddin . Saya baru dihubungi Siti Sarah sebelum raya haji lepas untuk beliau ikuti program korban di Gaza kami. . Masa tu saya terkejut bila beliau maklumkan nak korbankan seekor lembu dengan harga belasan ribu ringgit, bukan satu bahagian saja, seolah beliau sedang mengejar memberatkan timbangan amal kebaikannya yang terakhir. . Selepas itu beliau kerap berhubung dan bertanya tentang keadaan saudara-saudara kita di Palestin. . Rupanya Allah takdirkan, nyawa beliau diambil dalam keadaan beliau memikirkan umat, peduli dengan nasib mereka malah telah didoakan ratusan penduduk di sini yang merasa daging pada tahun ini. . Beruntunglah dikau, diberi syahid dunia sambil didoakan ratusan keluarga syuhada' akhirat di bumi berkat. . Semoga engkau tenang di sana, al-fatihah.

  • heart
    105.3K Likes
  • heart
    613 Comments
  • engagement
    7.63% Engagement
  • heart
    105.3K
  • heart
    613
  • engagement
    7.63%

FAQ - dianaamir Instagram Account Stats

Here are some of the frequently asked questions about D I A N A A M I R Instagram Account.

Answer: dianaamir Instagram account has 1.4M followers.
Answer: Engagement rate of dianaamir Instagram is 0.19%
Answer: Average likes are about 2.6K per post.
Answer: Average comments are about 20 per post.
Answer: Official D I A N A A M I R username Instagram is @dianaamir